Linda Mravunac Fabijanić

Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić već je više od dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja.

 

Kao solistica nastupala je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i sa Simfonijskim orkestrom HRT, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom.

 

Ovisno o instrumentu na kojem svira, razdoblju koje izvodi ili instrumentima s kojima surađuje, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te s ukusom aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus.

 

Redovito nastupa u duu s Nikolom Fabijanićem, s kojim je snimila dva nosača zvuka: Portreti (izdanje A Classic, 2006. g.) i Playtime (izdanje Croatia Records, 2013. g.).

 

U ansamblu Ars Longa, koji je nastao kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema baroku, zajedno s kolegama istražuje nepregledno bogatstvo literature za baroknu glazbu koju izvode na autentičnim instrumentima.

 

Drži predavanja i seminare o interpretaciji barokne glazbe, službena je umjetnička suradnica na natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu te seminarima Ljetni glazbeni kamp Maruševec i Škola saksofona u Jastrebarskom. Surađuje s eminentnim hrvatskim orkestrima te snima nosače zvuka.

 

Umjetnička je ravnateljica Jaska art festivala.
Dugi niz godina bavila se pedagoškim radom, a sada je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnička savjetnica.